ARVIOT

Kuristusjuntta arvioi kaikki WWE:n, WWE NXT:n, AEW:n, ROH:n, Impact Wrestlingin ja NWA:n erikoistapahtumat ottelu ottelulta. Arviot kirjoittaa ja niiden arvosanat antaa lehden perustaja Eetu Lehtinen.

Arviot julkaistaan perusteluineen Kuristusjuntan verkkolehdessä neljästi vuodessa. Tältä sivulta sen sijaan löydät ainoastaan kaikkein tuoreimman arvion. Lisäksi tällä sivulla ylläpidetään listausta aikaisempien arvioiden arvosanoista. Jos haluat perehtyä arvioihin ja niiden perusteluihin tarkemmin, siirry verkkolehden arkistoon.

 

AEW: Double or Nothing (29.5.2022)

Wardlow voitti MJF:n: 10/10 (Cagematch: 5,9/10)

Tämä oli täydellisesti buukattu ja suoritettu ottelu, jossa yleisö oli tulikuumana alusta loppuun saakka. Matsin tarina ja tunnelma olivat showpainia parhaimmillaan. Ottelu sisälsi myös jännittäviä hetkiä, kun MJF pääsi rimpuilemaan Wardlow'n kynsistä muun muassa tökkäisemällä tätä silmään. Kokonaisuuden kruunasi mieleenpainuva ja mahtava lopetus. Ottelu myös onnistui tehtävässään eli se sai Wardlow'n näyttämään supertähdeltä. Todella mainio matsi.

The Hardys (Jeff Hardy ja Matt Hardy) voitti The Young Bucksin (Matt Jackson ja Nick Jackson): 5/10 (Cagematch: 6,8/10)

Tämä ottelu kärsi erittäin pahasti Jeff Hardyn kehnosta kehäkunnosta, joka näytti paikoin varsin vaaralliselta. Ikääntyvien Hardy-veljesten raihnaisuutta kompensoitiin räiskyvillä spoteilla, mutta ottelusta puuttui punainen lanka, jota vesitti entisestään se, etteivät edes useat potkut päähän johtaneet selätykseen. Ottelu lipsui jopa eksploitaation puolelle.

Jade Cargill säilytti AEW TBS -mestaruuden voittamalla Anna Jayn: 5/10 (Cagematch: 3,6/10)

Ottelu sisälsi kaksi yllätystä, kun WWE NXT:stä tutut Ember Moon (AEW:ssä Athena) ja Malcolm Bivens (AEW:ssä Stokely Hathaway) tekivät debyyttinsä sekaantumalla siihen. Vaikka nimet ovat melko pieniä, ne sytyttivät yleisön ja toivat otteluun lisävirtaa. Kehätoiminnasta ei kuitenkaan jäänyt muisteltavaa jälkipolville.

The House of Black (Malakai Black, Buddy Matthews ja Brody King) voitti Death Trianglen (Pac, Penta Oscuro ja Rey Fénix): 8/10 (Cagematch: 8,3/10)

Kuuden erittäin taitavan ottelijan joukkuematsi sisälsi upeita hetkiä ja pysyi melko hyvin kasassa loppuun saakka. Erityisesti Malakai Black vakuuttaa ottelusta toiseen ja ansaitsisi jo suurempaa valokeilaa AEW:ssä. Lopussa nähtiin edellisen matsin tavoin yllätys, mutta tällä kertaa kyse ei ollut debyytistä vaan siitä, että uusi painija liittyi The House of Blackiin hieman samalla tavalla kuin Edgen Judgment Day -talliin WWE:ssä. 

Adam Cole voitti miesten Owen Hart Foundation -turnauksen päihittämällä loppuottelussa Samoa Joen: 7/10 (Cagematch: 5,8/10)

Hart-perheen vaaleanpunaisessa värissä otellut Adam Cole ei saanut 43-vuotiaasta Samoa Joesta erityisen mehukasta ottelua irti, ja Bobby Fishin sekaantuminen oli pienehkö antikliimaksi uuden turnauksen arvokkuuden kannalta. Matsi kuitenkin pysyi järkevän mittaisena ja loppui loogisella tavalla. Tämä lienee parasta, mihin Samoa Joe tänä päivänä pystyy.

Dr. Britt Baker, D.M.D. voitti naisten Owen Hart Foundation -turnauksen päihittämällä loppuottelussa Ruby Sohon: 5/10 (Cagematch: 5,2/10)

Toinen Owen Hart -turnauksen finaali jäi edeltäjänsä jalkoihin, sillä ottelusta ei jäänyt paljon muuta mieleen kuin Ruby Sohon loistava sisääntulo, kiitos legendaarisen Rancidin live-esiintymisen. Kehätoiminnallisesti ottelu ei kuitenkaan tuntunut maksutelevision veroiselta. 

American Top Team (Ethan Page, Scorpio Sky ja Paige VanZant) voitti Frankie Kazarianin, Sammy Guevaran ja Tay Contin: 7/10 (Cagematch: 5,1/10)

Illan toinen kuuden henkilön joukkueottelu painottui vahvasti Sammy Guevaran ja Tay Contin parisuhteeseen, mikä on toimiva keino kerätä reaktiota yleisöstä. Entisen UFC-ottelija Paige VanZantin kehädebyytti jäi kuitenkin melko vaisuksi ja olisi ansainnut isomman valokeilan.

Kyle O'Reilly voitti Darby Allinin: 6/10 (Cagematch: 7,6/10)

Tämä ottelu kärsi pahasti siitä, että lähetyksessä oli aivan liian monta matsia, jotka eivät tuntuneet PPV-laadulta. Tämäkin maistui enemmän ilmaistelevision ottelulta, jolloin paikka kortissa oli vaikea. Ottelu kärsi myös rakenteesta, joka oli liikaakin sidoksissa tiettyihin spotteihin.

AEW:n naisten maailmanmestari Thunder Rosa säilytti tittelinsä päihittämällä Serena Deebin: 6/10 (Cagematch: 7,5/10)

Tämän ottelun ongelma oli se, ettei Serena Deeb vaikuttanut tarpeeksi kiinnostavalta hahmolta näin isoon otteluun näin myöhäisessä vaiheessa erittäin tuhtia korttia. Vaikka ottelun klassinen tyyli ja hidas tempo saivat siihen mestaruusmatsin arvokkuutta, tunnelma oli kädenlämpöinen ja ottelu aivan liian pitkä tässä vaiheessa iltaa.

The Jericho Appreciation Society (Chris Jericho, Jake Hager, Daniel Garcia, Angelo Parker ja Matt Menard) voitti The Blackpool Combat Clubin (Bryan Danielson ja Jon Moxley), Eddie Kingstonin, Santanan ja Ortizin Anarchy in the Arena -ottelussa: 7/10 (Cagematch: 9,1/10)

Erinomaisesti alkanut matsi kärsi rajusti huonosta ohjauksesta alkupuolella. Moni spotti jäi joko kesken tai näkemättä kokonaan, kun kamerakuva vaihtui toiseen. Ottelu myös hyytyi siinä vaiheessa, kun "Wild Thing" lakkasi soimasta taustalla. Tämä jo ECW:stä New Jackin otteluista tuttu tapa, jossa musiikki pauhaa hardcore-ottelun aikana, on erinomainen ja onnistuu erottamaan matsit muiden joukosta. Myöhemmin ottelu muuttui huonolla tavalla sekavaksi eikä sisältänyt yhtä ikimuistoisia hetkiä kuin esimerkiksi viime maksulähetyksessä nähty Stingin loikka korkeuksista pöytien läpi alas.

AEW:n joukkuemaailmanmestari Jurassic Express (Luchasaurus ja Jungle Boy) säilytti tittelinsä päihittämällä Team Tazin (Powerhouse Hobbs ja Ricky Starks) sekä Keith Leen ja Swerve Stricklandin: 8/10 (Cagematch: 8,0/10)

Myös tämä ottelu kalpeni AEW:n edellisen maksulähetyksen versiolle, jossa Jurassic Express kohtasi The Young Bucksin ja reDRagonin. Ottelu viihdytti kyllä silti, mutta rima oli asetettu niin korkealle, ettei sitä kyetty nyt ylittämään.

CM Punk nousi uudeksi AEW:n maailmanmestariksi päihittämällä "Hangman" Adam Pagen: 8/10 (Cagematch: 8,2/10)

Kun tapahtuma on kestänyt jo nelisen tuntia, katsojan on vaikea keskittyä vielä liki puolen tunnin mestaruusmatsiin. Siitä huolimatta CM Punk ja Adam Page saivat yleisön kuumaksi ja ottelivat kelpo esityksen, joka kulminoitui kutkuttavaan kerrontaan. Uusi mestari oli sikäli hyvä ratkaisu, että Punkin aika oli juuri nyt tai ei enää koskaan.

Tapahtuman arvosana: 7/10 (Cagematch: 7,7/10)

Avausottelun jälkeen tuntui siltä, että käsillä voisi olla historiallisen timanttinen maksulähetys. Jeff Hardyn kehno esiintyminen veti kuitenkin laadun nopeasti alaspäin, minkä jälkeen alkoi melkoinen korpivaellus. Tapahtumassa oli yksinkertaisesti aivan liian monta ottelua, eikä sitä buukattu kovinkaan hyvin. Tuttuun AEW-tapaan tapahtumassa oli kuitenkin paljon erinomaisia ja mieleenpainuvia hetkiä sekä näyttäviä kehäsuorituksia. Siitä huolimatta kyseessä oli kehnoin Double or Nothing -tapahtuma tähän mennessä.

 

2022

Tapahtumat

 1. WWE: WrestleMania 38 – 9/10

 2. AEW: Revolution – 8/10

 3. Impact Wrestling: Hard To Kill – 8/10

 4. WWE: WrestleMania Backlash – 7/10

 5. AEW: Double or Nothing – 7/10

 6. ROH: Supercard of Honor XV – 7/10

 7. Impact Wrestling: Rebellion – 7/10

 8. WWE NXT: Stand & Deliver – 7/10

 9. WWE: Royal Rumble – 7/10

 10. WWE: Day 1 – 6/10

 11. WWE: Elimination Chamber – 6/10

 12. NWA: Crockett Cup – 5/10

 

Ottelut

Tämä lista sisältää 30 parasta ottelua vuodelta 2022.

 1. AEW: Double or Nothing (29.5.): MJF vs. Wardlow – 10/10

 2. WWE: WrestleMania 38 (2.4.): Kevin Owens vs. "Stone Cold" Steve Austin – 10/10

 3. WWE: Day 1 (1.1.): Big E vs. Bobby Lashley vs. Brock Lesnar vs. Kevin Owens vs. Seth Rollins – 10/10

 4. AEW: Revolution (6.3.): Chris Jericho vs. Eddie Kingston – 9/10

 5. Impact Wrestling: Hard To Kill (8.1.): Steve Maclin vs. Trey Miguel – 9/10

 6. WWE WrestleMania Backlash (8.5.): Charlotte Flair vs. Ronda Rousey – 9/10

 7. ROH: Supercard of Honor XV (1.4.): FTR vs. The Briscoes – 9/10

 8. WWE: WrestleMania Backlash (8.5.): Cody Rhodes vs. Seth Rollins – 9/10

 9. WWE: WrestleMania 38 (2.4.): Cody Rhodes vs. Seth Rollins – 9/10

 10. Impact Wrestling: Rebellion (23.4.): Ace Austin vs. Mike Bailey vs. Trey Miguel – 9/10

 11. WWE: WrestleMania 38 (3.4.): Johnny Knoxville vs. Sami Zayn – 9/10

 12. Impact Wrestling: Rebellion (23.4.): Josh Alexander vs. Moose – 9/10

 13. AEW: Revolution (6.3.): The Jurassic Express vs. reDRagon vs. The Young Bucks – 9/10

 14. Impact Wrestling: Hard To Kill (8.1.): Chris Sabin vs. Jonathan Gresham – 9/10

 15. WWE: WrestleMania 38 (2.4.): Charlotte Flair vs. Ronda Rousey – 9/10

 16. WWE: WrestleMania 38 (3.4.): Austin Theory vs. Pat McAfee – 9/10

 17. ROH: Supercard of Honor XV (1.4.): Bandido vs. Jonathan Gresham – 9/10

 18. WWE: Royal Rumble (29.1.): Naisten Royal Rumble -ottelu – 9/10

 19. WWE: WrestleMania 38 (2.4.): Logan Paul ja The Miz vs. Dominik ja Rey Mysterio – 9/10

 20. Impact Wrestling: Hard To Kill (8.1.): Jonah vs. Josh Alexander – 9/10

 21. AEW: Revolution (6.3.): Bryan Danielson vs. Jon Moxley – 8/10

 22. WWE: Royal Rumble (29.1.): Bobby Lashley vs. Brock Lesnar 8/10

 23. AEW: Double or Nothing (25.9.): CM Punk vs. Adam Page – 8/10

 24. AEW: Revolution (6.3.): Adam Cole vs. Adam Page 8/10

 25. AEW: Revolution (6.3.): CM Punk vs. MJF 8/10

 26. WWE NXT: Stand & Deliver (2.4.): Bron Breakker vs. Dolph Ziggler 8/10

 27. WWE: WrestleMania 38 (2.4.): Becky Lynch vs. Bianca Belair 8/10

 28. WWE Elimination Chamber (19.2.): AJ Styles vs. Austin Theory vs. Bobby Lashley vs. Brock Lesmar vs. Riddle vs. Seth Rollins 8/10

 29. Impact Wrestling: Rebellion (23.4.): Chris Sabin vs. Jay White vs. Steve Maclin – 8/10

 30. AEW: Revolution (6.3.): Darby Allin, Sammy Guevara ja Sting vs. Andrade El Idolo, Isiah Kassidy ja Matt Hardy 8/10

Lista päivitetään aina uusimman tapahtuma-arvion jälkeen.