The_Rock_defeats_John_Cena_at_Wrestleman

HAISTATKO, MITÄ
THE ROCK KOKKAA?

Showpainin kieli on varsin värikästä. Hahmot voivat käyttää tietynlaisia iskulauseita, joista heidät tunnetaan – ja joihin yleisö osaa reagoida. Hahmoilla voi myös olla omia tunnusliikkeitä. Yksi sellainen on nimeltään chokeslam. Siinä painija tarttuu toista kurkusta kiinni, nostaa ylös ilmaan ja paiskaa alas mattoon. Suomen televisiossa teko oli käännetty 2000-luvun alun tekstityksissä suomen kielelle. Niinpä tuo Kanen ja The Undertakerin – kahden pelottavan veljeksen – myyttinen isku oli suomalaisten suussa käännöslaina "kuristusjuntta".

Kuristusjuntta kuulostaa hassulta, koska sellainen hyökkäys on absurdi. Sellaiseen ei nakkikioskilla tai edes vapaaotteluhäkissä törmää. Samalla se kiteyttää melko lailla täydellisesti sen, mistä showpainissa on kyse; showpainissa tapahtuu asioita, joita ei missään muualla nähdä – ei urheilussa eikä teatterissa. Showpaini on myös varsin absurdi viihteenmuoto, joka ei ota itseään liian vakavasti. Se on siis hassu – kuin kuristusjuntta.

Tästä syystä myös tämän sivuston nimi on Kuristusjuntta. Emme ota tätä liian vakavasti, vaan suhtaudumme lajiin sellaisena kuin se on – omana viehättävänä itsenään, joka on usein hassu ja absurdi. Samalla sivuston nimi on silmänisku niille suomalaisille, jotka muistavat ne ajat, kun WWE:n ohjelmat pyörivät aikoinaan Suomen televisiossa mieleenpainuvine suomennoksineen. Nyt näistä suomennoksista saa nauttia taas, sillä Raw ja SmackDown palasivat Subin ohjelmistoon huhtikuussa 2021.

Lue lisää sivustosta ja showpainista näistä linkeistä – ja tervetuloa lajin kiehtovaan kyytiin!

Kuva: Ed Webster / Creative Commons