Arviot (2/22)

Updated: Apr 18


 

Edellinen sivu: Gallup

Seuraava sivu: Kalenteri

 


Kuristusjuntan arviot kirjoittaa päätoimittaja Eetu Lehtinen. Lisäksi arvioissa kerrotaan, minkälaisia vertaisarvioituja arvosanoja ottelut ja tapahtumat ovat saaneet kansainvälisen Cagematch-sivuston käyttäjiltä.


Kuristusjuntta arvioi kaikki WWE:n, WWE NXT:n, AEW:n, Impact Wrestlingin, ROH:n ja NWA:n erikoistapahtumat sekä mahdollisesti joitakin muita keskeisimpiä erikoistapahtumia.


 WWE: Elimination Chamber 2022 (19.2.)


WWE Universal -mestari Roman Reigns säilytti tittelinsä päihittämällä Goldbergin: 6/10 (Cagematch: 3,7/10)

Ottelun tunnelma oli erinomainen, kiitos hienon hypevideon ja elokuvallisten sisääntulojen, joista huokui suuren ottelun merkitys. Kehätoiminta oli maksimitason suoritus 55-vuotiaalta Goldbergilta. Lopetus oli mieleenpainuva ja nosti Reignsin osakkeita entisestään.


Bianca Belair voitti Alexa Blissin, Doudropin, Liv Morganin, Nikki A.S.H:n ja Rhea Ripleyn Elimination Chamber -ottelussa: 4/10 (Cagematch: 5,8/10)

Varsin mitäänsanomaton Elimination Chamber -ottelu, jossa ei ollut paljoakaan valopilkkuja Bianca Belairin ja Rhea Ripleyn lisäksi. Yleisökin oli melko hiljainen, eikä loppuratkaisukaan aiheuttanut suurta hurmiota.


Naomi ja Ronda Rousey voittivat Charlotte Flairin ja Sonya Devillen: 5/10 (Cagematch: 3,7/10)

Alku ja loppu onnistuivat hienosti, mutta keskikohta oli puuduttavan pitkä. Ottelu kuitenkin edisti hienosti Rouseyn ja Flairin välistä WrestleMania-tarinaa.


Drew McIntyre voitti Madcapp Mossin Falls Count Anywhere -ottelussa: 6/10 (Cagematch: 5,3/10)

Tätä ottelua on hankala arvioida, sillä matsi sisälsi erittäin brutaalin botchin, jossa Madcapp Moss putosi vahingossa pää edellä kanveesiin kesken kaiken. Vastuullisinta olisi ollut pysäyttää matsi siihen paikkaan, mutta ottelu kuitenkin vedettiin loppuun asti. Siksikin ottelu oli mieleenpainuva, mutta sisälsi se muitakin hienoja hetkiä, kuten spotteja kehän ulkopuolella sekä kohdan, jossa McIntyre oli lävistää Happy Corbinin miekallaan. Hyvä ottelu, joka kuitenkin kärsi Mossin ja Corbinin heikoista hahmoista.


WWE Raw'n naistenmestari Becky Lynch säilytti tittelinsä Litaa vastaan: 4/10 (Cagematch: 6,3/10)

Turhan hidastempoinen ottelu, jossa näki selvästi, kuinka pahasti 46-vuotias Lita oli kehäruosteessa.


Brock Lesnar nousi uudeksi WWE-mestariksi päihittämällä AJ Stylesin, Austin Theoryn, Riddlen, Seth Rollinsin ja mestari Bobby Lashleyn Elimination Chamber -ottelussa: 8/10 (Cagematch: 3,7/10)

Aivan loistava lopputaistelu – yksi koko Elimination Chamber -ottelumuodon historian parhaimmista. Austin Theory ja Brock Lesnar vetivät roolinsa ilmiömäisen hyvin. Matsin alkupuoli oli kuitenkin lähinnä odottelua, eikä ottelu ollut kokonaisuutena lähellekään yhtä toimiva kuin parhaimmat kammio-ottelut.


Tapahtuman arvosana: 6/10 (Cagematch: 2,4/10)

Yksi WWE:n parhaimmista Saudi-Arabian-tapahtumista, mikä ei toki kerro paljon. Näitä tapahtumia on muutenkin vaikea katsella, kun ottaa huomioon, missä maassa ne järjestetään. 
AEW: Revolution (6.3.2022)


Eddie Kingston voitti Chris Jerichon: 9/10 (Cagematch: 8,3/10)

Todella viihdyttävä ja nopeatempoinen, jopa strong style -tyyppinen ottelu, jossa Chris Jericho näytti paremmalta kuin pitkään aikaan. 51-vuotias legenda otteli kuin 30-vuotiaana konsanaan. Eddie Kingston säväytti myös tuttuun tapaansa. Loistava aloitus ja loistava lopetus. Hieno ottelu, illan paras.


AEW:n joukkuemestari Jurassic Express (Jungle Boy ja Luchasaurus) säilytti tittelinsä voittamalla reDRagonin (Bobby Fish ja Kyle O'Reilly) ja The Young Bucksin (Matt Jackson ja Nick Jackson): 9/10 (Cagematch: 8,6/10)

Erinomaisen viihdyttävä joukkuetaistelu, jossa painettiin hurjalla intensiteetillä. Luchasaurus oli jälleen kerran hätkähdyttävän atleettinen ja hyvä. Ainoina tahroina se, että ottelu äityi hieman överiksi esimerkiksi siinä, kun Jungle Boy selviytyi selätyksestä saatuaan mestaruusvyöstä osuman. Myös lopetuksessa Luchasauruksen potku osui hieman ohi kohteestaan, mikä vesitti kliimaksia.


Wardlow voitti Face of the Revolution -tikapuuottelun päihittämällä Christian Cagen, Keith Leen, Orange Cassidyn, Powerhouse Hobbsin ja Ricky Starksin: 7/10 (Cagematch: 7,5/10)

Tikapuuotteluiden rima on niin korkealla, että sitä on vaikea ylittää. Niin kävi tässäkin tapauksessa. Osasyynä oli rikkonainen flow. Ottelu olisi ehkä toiminut paremmin Leen, Hobbsin ja Wardlow'n kolminotteluna. Viihdyttävää mäiskettä joka tapauksessa, mutta ottelun tähti Wardlow ei kyennyt tekemään totaalista läpimurtoa tässä.


AEW TBS -mestari Jade Cargill säilytti tittelinsä voittamalla Tay Contin: 7/10 (Cagematch: 5,2/10)

Ottelu tuntui erityiseltä jo sisääntuloista lähtien, kiitos Tay Contin "sotamaalauksen" ja Jade Cargillin suorastaan eeppisen sisääntulon. Ottelun tarina toimi hyvin, eikä kickouteja vedetty yli. Cargill vakuuttaa vahvasti, ja myös Contissa on ehdottomasti potentiaalia.


CM Punk voitti MJF:n Dog Collar -ottelussa: 8/10 (Cagematch: 9,0/10)

CM Punkin Ring of Honor -aikojen tunnusmusiikki nosti ihon kananlihalle. Toivottavasti sitä käytetään myös jatkossa. Nastat ja veri toivat oman mausteensa tähän otteluun, ja Wardlow'n käänne oli toteutettu hienosti. Ottelu olisi kuitenkin voinut olla vielä dramaattisempi, jos kerrontaa olisi höystetty vielä vahvemmin esimerkiksi mikrofonin avulla ottelun aikana.


AEW:n naisten maailmanmestari Dr. Britt Baker D.M.D. säilytti tittelinsä voittamalla Thunder Rosan: 5/10 (Cagematch: 4,4/10)

Tämä ottelu joutui erittäin vaikeaan paikkaan kuuman verilöylyn jälkeen. Ottelu oli myös suunniteltu sikäli kehnosti, että hidastempoinen, kunnianhimoinen alku ei ollut paras siirtymä CM Punkin ja MJF:n väännön jälkeen. Tarinakin jäi kädenlämpöiseksi, ja ottelussa oli paikoin varsin löysää menoa.


Jon Moxley voitti Bryan Danielsonin: 8/10 (Cagematch: 8,7/10)

Erinomainen joskin hieman outokin fyysinen mättö, jossa kaksi sankaria vuodatti verta ja tuhosi toisiaan yleisön ihmetellessä toimintaa melko hiljaisena. Kehätoiminta oli joka tapauksessa erittäin viihdyttävää, ja outo tilannekin sai selvyyttä ottelun jälkeen, kun paikalle ilmestyi WWE:stä potkittu William Regal, jolla on pitkä historia kummankin ottelijan kanssa. Näin syntyi uusi joukkue.


Darby Allin, Sammy Guevara ja Sting voittivat The Andrade-Hardy Family Officen (Andrade El Idolo, Matt Hardy ja Isiah Kassidy): 8/10 (Cagematch: 7,3/10)

Attitude-henkinen annos kaikilla mausteilla. Tikapuumatsin ja Dog Collar -ottelun sekä edellisen matsin verenvuodatuksen jälkeen hardcore-maha alkoi olla jo täynnä, mutta tämä onnistui silti. Ehdottomina kohokohtina Sammy Guevaran ja Isiah Kassidyn sairaalloinen Spanish Fly -spotti yläilmoista alas sekä 63-vuotiaan Stingin uskomaton loikka korkeuksista pöytien läpi alas. Stingiä buukataan erinomaisesti. Näin WWE:nkin olisi pitänyt buukata The Undertakeria viimeisinä vuosina.


AEW:n maailmanmestari "Hangman" Adam Page säilytti tittelinsä voittamalla Adam Colen: 8/10 (Cagematch: 8,4/10)

Hyvä ottelu, joka kuitenkin kärsi lopun sekaantumisista. Yleisö loi hauskaa tunnelmaa ottamalla ilon irti Adam vastaan Adam -asetelmasta. Cole vakuutti jälleen erinomaisilla superpotkuillaan. Kliimaksi jäi kovasta rakentelusta huolimatta hieman vaisuksi. Voittaja oli oikea.


Tapahtuman arvosana: 8/10 (Cagematch: 8,9/10)

Todella hyvä tapahtuma, joka oli AEW:n maksulähetysten totuttuun tapaan erittäin monipuolinen. Promootion tulevaisuus vaikuttaa valoisalta ja mielenkiintoiselta. NWA Crockett Cup 2022 (19.–20.3.2022)


 • Night 1 (19.3.)

 • (Ei arvosanoja Cagematch-sivustolla, koska tapahtumaa ei ole arvosteltu tarpeeksi paljon.)

Crockett Cup -turnauksen neljännesvälieräottelu: Hawx Aerie (Luke Hawx ja PJ Hawx) voitti The Endin (Odinson ja Parrow): 7/10

Hawx Aerie on toimiva isä–poika-joukkue, josta yleisön on helppo tykätä. The End on puolestaan klassinen kahden hirviön tiimi. Yleisö oli avausmatsissa mukana hyvin, vaikka sekaan mahtui pari kömpelöä kohtaa. Ottelun jälkeen hyvää buukkausta, kun hirviökaksikko murskasi Luke Hawxin ja aiheutti tälle juonikuvion mukaan aivotärähdyksen.


Crockett Cup -turnauksen neljännesvälieräottelu: The Cardonas (Mike Knox ja VSK) voitti Da Popen ja Mimsin: 6/10

Pätevä grudge-ottelu, jonka taustalla Matt Cardonan NWA-debyytti. Siinä Mike Knox tinttasi Popen teräsportaisiin niin, että tämä oli pitkään poissa ruudusta. Yleisö siksi hyvin mukana tässä, vaikka ottelu ei ihmeellinen ollutkaan. Mims on lupaava nimi, joka kannattaa kirjata ylös.


Crockett Cup -turnauksen neljännesvälieräottelu: The Dirty Sexy Boys (Dirty Dango ja JTG) voitti Aron Stevensin ja The Blue Meanien: 5/10

Stevensin parina piti alun perin olla pitkäaikainen joukkuekaveri Kratos, mutta tämä ei syystä tai toisesta päässyt paikalle. Korvaajaksi kaivettiin ECW:stä tuttu komediahahmo The Blue Meanie. Ottelu olikin vahvasti huumoripainotteinen. Mukavaa vaihtelua kahden avausmatsin jälkeen mutta otteluna silti heikomman puoleinen.


Crockett Cup -turnauksen neljännesvälieräottelu: Gold Rushhh (Jordan Clearwater ja Marshe Rockett) voitti Strictly Businessin (Chris Adonis ja Thom Latimer): 7/10

Mallikkaasti buukattu kahden heel-joukkueen välinen koitos, jossa Gold Rushhhin liittolainen Tyrus veti hauskaa roolia kehän laidalla. Chris Adoniksen Scott Hall -tribuutti lämmitti sydäntä sisääntulossa, jossa heitti hammastikkunsa kameraan. Jordan Clearwater ja Marshe Rockett kummatkin erittäin lupaavia tulevaisuuden nimiä.


Crockett Cup -turnauksen neljännesvälieräottelu: The Commonwealth Connection (Doug Williams ja Harry Smith) voitti The Ill Begottenin (Alex Taylor ja Rush Freeman): 5/10

Rakastin brittijoukkuetta, vaikka Doug Williams alkaakin jo olla 49-vuotiaana varsin raihnaisessa kehäkunnossa. Ottelun ongelma oli kuitenkin The Ill Begotten, joka ei ollut lainkaan tarpeeksi iso nimi tällaiseen turnaukseen. Harry Smithiä oli kiva nähdä NWA:ssa.


Crockett Cup -turnauksen neljännesvälieräottelu: La Rebelíon (Bestia 666 ja Mecha Wolf) voitti The Bad News Boyzin (Brandon Tate ja Brent Tate): 5/10

La Rebelíon otteli NWA:n joukkuemestarina liian heikosti The Bad News Boyzin kaltaista altavastaajaa vastaan. Muutama komea spotti ja etenkin hieno lopetus, mutta tarina tökki.


Crockett Cup -turnauksen puolivälieräottelu: The Cardonas (Mike Knox ja VSK) voitti The Fixersin (Jay Bradley ja Wrecking Ball Legursky): 4/10

Kuiva ottelu tässä vaiheessa iltaa: kahden heel-joukkueen koitos tuntui jo tunkkaiselta, vaikka koominen Fixers loikin otteluun edes jonkinmoista väriä. Wrecking Ball Legursky on hauska hahmo ja mahdollisesti isompikin tähti jonain päivänä.


Crockett Cup -turnauksen puolivälieräottelu: The Briscoe Brothers (Jay Briscoe ja Mark Briscoe) voitti The Dirty Sexy Boysin (Dirty Dango ja JTG): 6/10

Kokeneet Briscoen veljekset toivat kaivattua lisäpotkua iltaan ja saivat yleisöä hereille. Turnausväsymystä alkoi silti olla jo ilmassa. Ihan viihdyttävä koitos joka tapauksessa, vaikkei kaasu ollutkaan pohjassa. The Dirty Sexy Boys on yllättävän hyvä joukkue.


Crockett Cup -turnauksen puolivälieräottelu: La Rebelíon (Bestia 666 ja Mecha Wolf) voitti PJ Hawxin: 5/10

PJ Hawx joutui siis ottelemaan yksin, koska isä Luke Hawx oli saanut tarinan mukaan aivotärähdyksen illan avausottelun jälkikahinoissa. Mukava lisämauste turnaukseen, mutta otteluna silti melko mitäänsanomaton ja aivan liian pitkä kestäen yli seitsemän minuuttia. Mestareiden olisi pitänyt murskata poika paljon nopeammin.


Crockett Cup -turnauksen puolivälieräottelu: The Commonwealth Connection (Doug Williams ja Harry Smith) voitti Gold Rushhhin (Jordan Clearwater ja Marshe Rockett): 5/10

Hidastempoinen ottelu, joka jäi kummankin joukkueen neljännesvälierämatsin varjoon. Potentiaalia olisi näillä painijoilla ollut paljon parempaankin.
 • Night 2 (20.3.)

 • (Ei arvosanoja Cagematch-sivustolla, koska tapahtumaa ei ole arvosteltu tarpeeksi paljon.)

Crockett Cup -turnauksen välieräottelu: The Briscoe Brothers (Jay Briscoe ja Mark Briscoe) voitti The Cardonasin (Mike Knox ja VSK): 6/10

Vauhdikas avausmatsi toiseen iltaan. Voittajajoukkue oli ehdottomasti oikea. Vaikka Mike Knox on toimiva vanhan koulukunnan heel, joka sopii nimenomaan NWA-maailmaan, VSK:n paikka ei ole vielä Crockett Cup -turnauksen loppuottelussa.


Crockett Cup -turnauksen välieräottelu: The Commonwealth Connection (Doug Williams ja Harry Smith) voitti La Rebelíonin (Bestia 666 ja Mecha Wolf): 6/10

Samansorttinen ottelu kuin avausmatsikin. Ei ihmeellinen mutta ajoi asiansa. Lopetus oli erinomainen: Harry Smith teki näyttävän powerslamin kulmauksesta alas. Doug Williams oli entistä raihnaisempi, mutta raihnaisuus otettiin osaksi ottelun ja koko turnauksen tarinaa.


NWA National -mestari Anthony Mayweather säilytti tittelinsä voittamalla Jax Danen: 7/10

Väkevä vääntö, jonka paras ja yllättävin hetki oli Mayweatherin komea Undertaker-loikka kehän ulkopuolelle. Jax Dane on erinomainen vanhan ajan heel. Taustalla pitkä ja toimiva feudi, jonka pontimena perinteinen kauna. Hauska lopetus, jossa Dane kerskaili yleisölle ja joutui yllättäen Mayweatherin lukotuksen kynsiin.


Jax Dane lunasti Champions Series -palkintonsa ja nousi uudeksi NWA National -mestariksi voittamalla Anthony Mayweatherin: 8/10

Loistavasti buukattu Money in the Bank -tyylinen käänne, jossa Dane hyökkäsi heti häviönsä jälkeen Mayweatherin kimppuun, teloi tämän jalan sorkkaraudalla ja lunasti sitten mestaruusottelumahdollisuutensa. Mainiota buukkausta.


NWA:n naisten joukkuemestari The Hex (Allysin Kay ja Marti Belle) säilytti tittelinsä Pretty Empoweredia (Ella Envy ja Kenzie Paige) vastaan: 5/10

Pirteä ottelu, joka jäi kuitenkin pahasti edellisen matsin draaman varjoon. Pretty Empowered vaikutti lupaavalta nuorelta joukkueelta ja toi jollakin tavalla mieleen 1980-luvun WWE:n.


Homicide nousi historian ensimmäiseksi NWA World Junior Heavyweight -mestariksi voittamalla Austin Ariesin, Colby Corinon ja Darius Lockhartin: 7/10

Vauhdikas ja fyysinen mähinä, jonka lopussa oli tyylipuhdas feel good -hetki, kun 45-vuotias veteraani Homicide raivasi tiensä historian ensimmäiseksi NWA World Junior Heavyweight -mestariksi.


NWA:n naisten maailmanmestari Kamille säilytti tittelinsä voittamalla Chelsea Greenin ja Kylie Raen: 5/10

Ottelun lopetus oli onnistunut ja sai yleisöön virtaa, mutta alkupuoli ja keskivaihe oli yllättävänkin kankeaa ja heikkoa painia. Kamille on parhaimmillaan yksilöotteluissa. Ottelusta uupui suurempi draama.


NWA World Television -mestari Tyrus säilytti tittelinsä voittamalla Rodney Mackin: 3/10

Yksi NWA:n plussapuolista on se, että promootio tarjoaa näytönpaikkoja myös iäkkäämmille ottelijoille. 51-vuotias Rodney Mack ei kuitenkaan ollut maksulähetyksen veroinen ottelija. Erittäin kankea matsi, jonka ainoa varsinainen kohokohta oli massiivinen superplex. Ehdottomasti oikea voittaja, sillä André the Giantin kaltainen mestari Tyrus on viihdyttävä näky jaksosta toiseen.


Crockett Cup -turnauksen loppuottelu: The Briscoe Brothers (Jay Briscoe ja Mark Briscoe) voitti The Commonwealth Connectionin (Doug Williams ja Harry Smith): 7/10

Menettelevä kliimaksi menettelevälle turnaukselle, mutta tästäkään ei otettu kaikkea mahdollista irti. Suurimman vaikutuksen teki Harry Smith, jossa on potentiaalia vaikka mihin, etenkin NWA:ssa.


NWA:n maailmanmestari Matt Cardona säilytti tittelinsä voittamalla Nick Aldisin diskauksella: 8/10

Attitude-henkinen ylibuukattu taistelu oli mainio lopetus pitkälle tapahtumalle. Matt Cardonasta on kuoriutunut erinomainen heel, ja erikoistuomarina toiminut Jeff Jarrett toi oman mielenkiintonsa koitokseen. Onnistunut ja hyvin suunniteltu mestaruusmatsi, joka saa janoamaan lisää.


Tapahtuman arvosana: 5/10

Kahden illan tapahtuma oli todella tuhti annos jopa pesunkestävälle NWA:n ystävälle. Promootio loistaa erityisesti tarinankerronnassa, mutta erittäin ottelupainotteinen tapahtuma ei kyennyt nostamaan NWA:n vahvuuksia esiin. 


ROH Supercard of Honor XV (1.4.)


Swerve Strickland voitti Alex Zaynen: 7/10 (Cagematch: 7,2/10)

Vauhdikas avausmatsi, jossa Alex Zayne tykitteli tuttuun tyyliinsä todella uskomattomia temppuja. Yksi kohokohdista oli käänteinen hurricanrana kehästä ulos. Ottelusta puuttui kuitenkin kehäpsykologia.


Brian Cage voitti Ninja Mackin: 8/10 (Cagematchissa ei arvioida alle viiden minuutin otteluita.)

Oikein viihdyttävä murskaus, jossa terminaattorimainen Cage tuhosi vastustajansa näyttävästi ja nopeasti.


Jay Lethal voitti Lee Moriartyn: 6/10 (Cagematch: 7,8/10)

Turhan pitkähkö ottelu tässä vaiheessa korttia, eikä kumpikaan hahmo ole erityisen iskevä. Näitä otteluita on nähty Jay Lethalilta jo pitkään.


Mercedes Martinez nousi ROH:n tilapäiseksi naisten mestariksi voittamalla Willow Nightingalen: 5/10 (Cagematch: 5,4/10)

Kankea ottelu, jonka mieleenpainuvin hetki oli Willow Nightingalen vaaralliselta näyttänyt takaperinvoltti kulman päältä kehään. Se näytti osuvan tuskallisesti Martineziin.


FTR (Dax Harwood ja Cash Wheeler) nousi ROH:n joukkuemestariksi voittamalla Briscoen veljekset (Jay ja Mark Briscoe): 9/10 (Cagematch: 9,6/10)

Kuuma joukkueottelu, jossa painettiin talla pohjassa liki puoli tuntia. Yleisö oli hienosti mukana, ja ottelijat ottivat rajuakin osumaa. Se jokin viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan. Jäi olo, että tästä on vielä varaa parantaa.


Minoru Suzuki nousi ROH:n Television-mestariksi voittamalla Rhett Titusin: 7/10 (Cagematch: 5,4/10)

53-vuotias Suzuki on jo raihnainen, mutta hän kykenee luomaan hienoa tarinankerrontaa jo pelkillä ilmeillään ja eleillään. Vaikka otelu oli hidastempoinen, se piti koko ajan otteessaan ja onnistui siis hyvin.


Wheeler Yuta nosi ROH:n Pure-mestariksi voittamalla Josh Woodsin: 6/10 (Cagematch: 6,6/10)

Tavanomainen pure-säännöillä oteltu matsi, jossa parasta oli yllättävä lopetus.


Jonathan Gresham nousi ROH:n kiistattomaksi maailmanmestariksi voittamalla Bandidon: 9/10 (Cagematch: 8,3/10)

Hyvä pääottelu, jossa kumpikin ottelija näytti osaamistaan mainiosti. Yksi kohokohdista oli, kun heel-painija Bandidon manageri Chavo Guerrero sekaantui ottelun kulkuun, ja se oli Bandido itse, joka halusi lähettää Guerreron pois kehäalueelta tilanteen jälkeen – tavallisesti moisen häädön tekee tuomari, ei painija, jota manageri yrittää auttaa. Kyse oli siis Ring of Honorin "kunnian etiketistä", jota Bandido tahtoi noudattaa. Myös ottelun lopetus oli ilmiömäisen hieno suoritus erittäin taitavalta Greshamilta.


Tapahtuman arvosana: 7/10 (Cagematch: 8,9/10)

Ensimmäinen Tony Khan -aikakauden Ring of Honor -tapahtuma oli eittämättä onnistunut show, joka huipentui Samoa Joen hienoon paluuseen. Ehkäpä parasta show'ssa oli se, ettei Khan muuttanut ROH:n tyyliä totaalisesti heti alkuun. Toisaalta tapahtuma kärsi ehkäpä siksi myös ROH:n helmasynneistä: otteluista, joista ei jää juuri minkäänlaista makua suuhun. Niistä Khan toivottavasti pääsee eroon jatkossa. WWE NXT Stand & Deliver 2022 (2.4.)


Cameron Grimes nousi uudeksi NXT North American -mestariksi päihittämällä Santos Escobarin, Solo Sikoan, Grayson Wallerin ja mestari Carmelo Hayesin tikapuuottelussa: 6/10 (Cagematch: 7,9/10)

Vauhdikas joskin kliseinen avaus isolle tapahtumalle; tikapuuotteluita on nähty jo liikaa, viimeksi AEW:n Revolutionissa. Tämä myös kalpeni kyseisen koitoksen rinnalla. Kohokohtina olivat Santos Escobarin kaunis hurracanrana tikapuilta sekä Grayson Wallerin hurja kyynärpääpudotus tikapuiden päältä alas kehän ulkopuolelle.


Tony D'Angelo päihitti Tommaso Ciampan: 8/10 (Cagematch: 6,0/10)

Erinomainen ottelu, jonka suurin ongelma oli hiljainen yleisö. Se ei johtunut kansan rakastamasta Ciampasta, vaan D'Angelosta, jonka hahmo ei onnistunut kiehtomaan WrestleMania-viikonlopun yleisöä. Se on sääli, sillä hahmo on hieno, ja siinä on potentiaalia. Ottelun kohokohta tapahtui vasta matsin jälkeen, kun Triple H antoi Ciampalle hienot suosionosoitukset ja mahdollisesti jäähyväiset NXT:stä.


MSK (Nash Carter ja Wes Lee) nousi uudeksi NXT:n joukkuemestariksi päihittämällä The Creed Brothersin (Brutus Creed ja Julius Creed) sekä mestarijoukkue Imperiumin (Fabian Aichner ja Marcel Barthel): 6/10 (Cagematch: 7,3/10)

Tässäkin ottelussa kompastuskivi oli hiljainen yleisö. Hahmot eivät olleet riittävän kiinnostavia, vaikka kehätoiminta olikin etevää. Creedin veljekset esittävät huikeita otteita kehässä, mutta heissä näkyy vielä tietty vihreys. Lopetus oli hieno, vaikkei onnistunut aivan sataprosenttisesti.


NXT:n naistenmestari Mandy Rose säilytti tittelinsä voittamalla Cora Jaden, Kay Lee Rayn ja Io Shirain: 7/10 (Cagematch: 6,5/10)

Vauhdikas nelinottelu, jossa oli näyttäviä spotteja, kuten Kay Lee Rayn hurja voltti kehästä ulos ja samaten Io Shirain raju takaperinvoltti kehästä ulos. Lopetus oli onnistunut, ja yleisö syttyi vihdoin mukaan illan tarjontaan. Io Shirai vakuutti ottelussa jälleen kerran, eikä Cora Jadekaan otellut huonosti.


Gunther voitti L.A. Knightin: 7/10 (Cagematch: 6,2/10)

Tämä oli todennäköisesti L.A. Knightin tähänastisen uran paras ottelu kehätoiminnan näkökulmasta, kiitos Guntherin. Tämän enempää L.A. Knightista ei ilmeisesti voinut saada näillä pelikorteilla irti. Yleisö oli tämänkin ottelun aikana yllättävän hiljainen.


NXT:n mestari Dolph Ziggler säilytti tittelinsä päihittämällä Bron Breakkerin: 8/10 (Cagematch: 6,7/10)

Hieno ottelu, jossa Bron Breakker näytti erittäin hyvältä. Tässä oli jotenkin samankaltainen asetelma kuin WrestleMania 14:n pääottelussa, jossa Shawn Michaels puolusti WWF-mestaruutta nuorta ja nousevaa "Stone Cold" Steve Austinia vastaan. Breakkerin tappio oli shokki, mutta hyvä sellainen.


Tapahtuman arvosana: 7/10 (Cagematch: 6,7/10)

Nykyinen NXT ei hyväile showpainin hardcore-fanien nystyröitä entisen tapaan, mutta projekti on vasta alussa, eikä tämäkään show ollut huono. On edelleen kiinnostavaa seurata, minkälaiseksi uusi NXT tämän vuoden aikana vielä muovautuu. Jo nyt se kuitenkin onnistuu pääasiallisessa tehtävässään: uusien tähtien luomisessa.


 WWE WrestleMania 38 (2.–3.4.2022)


 • Night 1 (2.4.2022)

WWE SmackDownin joukkuemestari The Usos (Jimmy ja Jey Uso) säilytti tittelinsä päihittämällä Shinsuke Nakamuran ja Rick Boogsin: 6/10 (Cagematch: 3,9/10)

Boogsin rooli jäi harmillisen pieneksi, vaikka siitä saikin passelin tarinan otteluun. Lopussa oli hieno yksityiskohta, kun Nakamura koetti tavoitella kehäköysiä ratkaisevan selätyksen aikana muttei yltänyt niihin ja tulikin selätetyksi. Yleisö oli ottelussa melko hiljainen, mutta se oli sikäli hyvä asia, että matsi toimi lämppärin tavoin eikä ladannut lipasta täyteen heti illan alkajaisiksi.


Drew McIntyre voitti Happy Corbinin: 6/10 (Cagematch: 5,2/10)

Myös tämä ottelu oli eräänlainen lämppäri ja hyvä sellainen siihen nähden, että kehässä oli Corbin, joka on vuodesta toiseen yhtä kädenlämpöinen ja mitäänsanomaton ottelija. McIntyre olisi ansainnut huomattavasti isomman valokeilan WrestleManiassa. Lopussa oli sentään WrestleMania-hetki, kun McIntyre rikkoi kehäköysiä miekallaan.


The Miz ja Logan Paul voittivat Dominik Mysterion ja Rey Mysterion: 9/10 (Cagematch: 6,6/10)

Aivan mahtava viihdeottelu, jossa Logan Paul väläytteli erittäin pätevää suorittamista showpainikehässä. Iho nousi kananlihalle, kun Paul alkoi imitoida kaikista maailman painijoista Eddie Guerreroa. Mieletön heel, jota rakastaa vihata, ja joukkue The Mizin kanssa oli neronleimaus. Dominik Mysterio oli tässäkin ottelussa heikko lenkki, mutta matsi viihdytti silti alusta loppuun ja vielä lopun jälkeenkin, kun Miz yllättäen petti Paulin.


Bianca Belair nousi uudeksi WWE Raw'n naistenmestariksi voittamalla Becky Lynchin: 8/10 (Cagematch: 8,5/10)

Tältä ottelulta olisi voinut odottaa enemmänkin, sillä sen taustatarina SummerSlamin yllätyskäänteineen kaikkineen oli timanttinen. Nyt suurin kliimaksi jäi piippuun. Kohokohta, kenties raadollinen sellainen, oli Lynchin volttipotku Belairin kasvoihin. Raju isku sopi hienosti tarinaan ja sai Belairin voiton tuntumaan suuremmalta. Ottelun suuruutta korosti myös Belairin upea erikoissisääntulo.


Cody Rhodes voitti Seth Rollinsin: 9/10 (Cagematch: 8,7/10)

Cody Rhodesin paluu oli toteutettu erittäin tyylikkäästi, ja hän tuntui suuremmalta supertähdeltä kuin koskaan aikaisemmin. Myös itse ottelu oli erinomainen, ja siitä huokui suuren matsin tunnelma. Lopetus oli koskettava, kun Cody lähetti terveisensä edesmenneelle isälleen Dusty Rhodesille. Ottelu olisi voinut olla vielä parempi, jos sen taustatarina olisi ollut kiinnostavampi.


WWE SmackDownin naistenmestari Charlotte Flair säilytti tittelinsä voittamalla Ronda Rouseyn: 9/10 (Cagematch: 5,7/10)

Raju ja paikoitellen stiffi ottelu, jossa oli loistava tarina ja erinomainen lopetus. Viekas veteraani veti huomattavasti kokemattomampaa Rouseya nenästä tuttuun Flair-tyyliin. Ottelussa oli myös hienoja spotteja, kuten uniikki arm drag kulman päältä alas ja todella raju heitto kehästä ulos.


"Stone Cold" Steve Austin voitti Kevin Owensin No Holds Barred -ottelussa: 10/10 (Cagematch: 7,6/10)

Tässä jos jossakin oli sitä kuuluisaa WrestleManian taikaa. Ottelu oli laadullisesti toki kaukana siitä, mihin Steve Austin 1990-luvulla kykeni, ja Kevin Owens sai tehdä kaikkensa, jotta 57-vuotias texasilainen näytti mahdollisimman hyvältä, mutta tunnelmallisesti matsi oli aivan omassa sfäärissään. Tätä oli odotettu 19 vuotta, ja nyt se toteutui, WrestleManiassa ja Austinin kotiosavaltiossa. Tämä oli yksinkertaisesti kaunis, viihdyttävä ja hauska ottelu – showpainia parhaimmillaan. • Night 2 (3.4.2022)

WWE Raw'n joukkuemestari RK-Bro (Randy Orton ja Riddle) säilytti tittelinsä voittamalla Alpha Academyn (Chad Gable ja Otis) ja The Street Profitsin (Angelo Dawkins ja Montez Ford): 8/10 (Cagematch: 7,4/10)

Räjähtävä aloitus illalle. Lopussa oli hienoa tykittelyä, joka ei kuitenkaan vetänyt vertoja AEW Revolutionin kolmen joukkueen mestaruusmatsille. Tämä kuitenkin toimi tehtävässään illan avausotteluna, ja ottelun jälkeen tuleva supertähti Gable Steveson pääsi väläyttelemään osaamistaan, vaikkakin hieman hölmön käänteen kautta.


Bobby Lashley voitti Omosin: 7/10 (Cagematch: 4,0/10)

Klassinen WrestleMania-ottelu, joka toi paljonkin mieleen Hulk Hoganin ja André the Giantin taistelun WrestleMania 3:sta vuodelta 1987. Tällainen tyyli ei uppoa jokaiseen katsojaan, mutta "hirviöpainin" ystäville ottelu oli jännittävää seurattavaa. Lopetus oli vakuuttava ja toteutettu hyvin. Lashley pääsi näyttämään voimiaan ja kaatamaan Omosin, mikä oli paitsi yllättävä myös järkevä käänne kummankin jatkon kannalta.


Johnny Knoxville voitti Sami Zaynin Anything Goes -ottelussa: 9/10 (Cagematch: 7,2/10)

Aivan mieletön huumoriottelu, jossa oli lukuisia mieleenpainuvia WrestleMania-hetkiä. Jackass-tähdet toivat hauskan mausteen painitapahtumaan ja onnistuivat viihdyttämään valtavaa yleisöä. Iso kiitos siitä kuuluu Sami Zaynille, joka veti oman roolinsa täydellisesti. Ainoa miinus oli loppuspotin lievä epäonnistuminen, mutta muutoin ottelu oli todella hyvin suunniteltu ja toi sopivalla tavalla mieleen Attitude-aikojen WWE:n.


Naomi ja Sasha Banks nousivat uusiksi WWE:n naisten joukkuemestareiksi voittamalla Liv Morganin ja Rhea Ripleyn, Natalyan ja Shayna Baszlerin sekä mestarijoukkue Carmellan ja Queen Zelinan: 6/10 (Cagematch: 5,4/10)

Vaikea ottelumuoto, josta tulee helposti sekava paketti. Matsin kohokohtana oli Corey Graves, joka kauhisteli selostamossa puolisonsa Carmellan kohtaloa. Tämä ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen vaihtoehto naisten joukkuemestaruusotteluksi WrestleManiaan.


Edge voitti AJ Stylesin: 8/10 (Cagematch: 7,2/10)

48-vuotias Edge osoitti jälleen muuntautumiskykynsä, kun otteli aivan uudenlaisella tyylillä ja särmällä. Ottelu oli ehkä hidastempoisempi ja rauhallisempi kuin Edgeltä ja AJ Stylesilta olisi voinut odottaa, mutta täytyy muistaa, että vuosi on 2022 ja painijoista kumpikin jo uriensa ehtoopuolella. Damian Priestin hyytävä sekaantuminen ottelun kulkuun oli onnistunut hetki, mutta kaikkein hienoin asia koko ottelussa oli Edgen upea sisääntulo uuden sisääntulomusiikkinsa kera.


Sheamus ja Ridge Holland voittivat The New Dayn (Kofi Kingston ja Xavier Woods): 4/10 (Cagematch ei tilastoi alle viiden minuutin otteluita.)

Turhahko ja erittäin lyhyt ottelu, joka ei tuntunut WrestleManian veroiselta. Sellaisen siitä olisi saanut, jos Big E:n aitoa loukkaantumista olisi korostettu enemmän kuvion rakentelussa. On toki ymmärrettävää, ettei WWE halua mehustella epäonnistuneella spotilla, joka oli päättää painijan uran tai pahimmassa tapauksessa jopa elämän.


Pat McAfee voitti Austin Theoryn: 9/10 (Cagematch: 6,9/10)

Jälleen erinomainen suoritus non-wrestler-hahmolta eli Pat McAfeelta, joka kykeni samaan kuin Logan Paul ja Johnny Knoxville aiemmin – varastamaan show'n. Yleisö söi McAfeen kädestä ilmiömäisesti The White Stripesin Seven Nation Armyn tahtiin. McAfee myös yllätti atleettisuudellaan. Erinomainen WrestleMania-spektaakkeli, joka piti katsojan koko ajan otteessaan.


Mr. McMahon voitti Pat McAfeen: 2/10 (Cagematch ei tilastoi alle viiden minuutin otteluita.)

Tämä ottelu nähtiin todennäköisesti siksi, ettei Vince McMahonin viimeiseksi otteluksi jäänyt matsi AEW:ssä tätä nykyä esiintyvää CM Punkia vastaan (WWE Raw 8.10.2012). Ottelun olisi kuitenkin voinut jättää väliin, sillä Vince McMahon on jo 76-vuotias. Kaiken tarkoituksena olikin nostalgia, koska "Stone Cold" Steve Austin saapui ottelun jälkeen kehään ja paukautti McMahonille vanhan kunnon stunnerin kuin 1990-luvun lopulla konsanaan. Se oli ehdottomasti upea ja ikimuistoinen hetki siitäkin huolimatta, että stunner oli huonoin, jonka McMahon on koskaan vastaanottanut, mutta Vincen ja McAfeen ottelua se ei vaatinut.


WWE Universal -mestari Roman Reigns voitti myös WWE-mestaruuden päihittämällä Brock Lesnarin titteleiden yhdistämisottelussa: 6/10 (Cagematch: 4,6/10)

Ottelu oli valitettavasti pettymys eikä noussut lähellekään saman kaksikon aikaisempia WrestleMania-otteluita (2015, 2018). Suurin syy oli se, että matsi tuntui liian kulahtaneelta. Se olisi ollut vältettävissä yksinkertaisesti paremmalla buukkauksella, jossa olisi käytetty kaikki mahdolliset Attitude-aikojen temput lukuisine sekaantumisineen ja niin edelleen tai vaihtoehtoisesti vedetty jokin aivan uusi jänis hatusta. Jännitys kaiken lisäksi lässähti aika lailla yhdentekevään lopputulokseen, koska kummankaan voitto ei ravisuttanut WWE:n järjestystä. Ainoa shokkiratkaisu olisi ollut Reignsin tappio, ja sekin olisi ollut negatiivinen shokki. Onneksi Reignsin upea mestaruuskausi ei päättynyt tähän otteluun, koska tämä ei olisi ollut kummoinenkaan kliimaksi mielettömän hienolle kuviolle.


Tapahtuman arvosana: 9/10 (Cagematch: Night 1: 8,0. Night 2: 6,3. Yhdessä: 7,2.)

Tämä oli paras WrestleMania sitten vuoden 2015. Erityisesti ensimmäinen ilta oli hohdokas. Toinen ilta oli reilustikin kehnompi, mutta sekin sisälsi hienot hetkensä. Tapahtuma olisikin ollut vielä parempi, jos sitä ei olisi jaettu kahteen päivään heikkoine kohtineen kaikkineen. Lukuisat upeat WrestleMania-hetket tekevät tästä joka tapauksessa ikimuistoisen show'n, joka jää toki kauas kulta-ajoista (vuosituhannen vaihteen WrestleManiat) mutta joka onnistui ehdottomasti tehtävässään eli spektaakkelimaisessa viihdyttämisessä.


 

Tapahtumien arvosanat 2022

 1. WWE WrestleMania 38 – 9/10

 2. AEW: Revolution – 8/10

 3. Impact Wrestling: Hard To Kill – 8/10

 4. ROH: Supercard of Honor XV – 7/10

 5. WWE NXT: Stand & Deliver – 7/10

 6. WWE: Royal Rumble – 7/10

 7. WWE: Day 1 – 6/10

 8. WWE: Elimination Chamber – 6/10

 9. NWA: Crockett Cup – 5/10

Kymppiklubi* 2022

 • WWE: Day 1 (1.1.2022) – Big E vs. Bobby Lashley vs. Brock Lesnar vs. Kevin Owens vs. Seth Rollins (WWE Championship)

 • WWE: WrestleMania 38 (2.4.2022) – Kevin Owens vs. "Stone Cold" Steve Austin

* Kymppiklubiin lisätään ne ottelut, jotka saavat Kuristusjuntalta arvosanan 10/10. Arvosanojen kerääminen alkoi vuonna 2022. 

Artikkelia päivitetty 18.4. kello 13.05. Lisätty ROH Supercard of Honor XV:n arvio.


 

Edellinen sivu: Gallup

Seuraava sivu: Kalenteri

 

Kuristusjuntta on tammikuussa 2021 perustettu suomalainen voittoa tavoittelematon showpainimedia. Kuristusjuntta-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kaikki Kuristusjuntan grafiikat on luotu kuvista, joilla on Creative Commons -käyttölupa. Kuristusjuntan sähköpostiosoite: kuristusjuntta@gmail.com. Kuristusjuntta löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Haluatko antaa palautetta lehden sisällöstä tai tulla itse sisällöntuottajaksi? Pistäydy Kuristusjuntan Discord-serverillä, johon pääset tästä. Huom! Ympäri vuoden päivittyvä uutisseuranta löytyy Telegramista.


Seuraava lehti: 7.8.2022


104 views0 comments

Recent Posts

See All

2/22