Kuristusjuntta on ammattitaitoinen suomalainen showpainisivusto ja -verkkolehti, joka perustettiin tammikuussa 2021.

Kuristusjuntta keskittyy eritoten WWE:n ja AEW:n maailmaan, mutta sivustolla seurataan myös muita keskeisimpiä showpainimaailman toimijoita, esimerkiksi Impact Wrestlingiä, Ring of Honoria ja National Wrestling Alliancea. Lisäksi Kuristusjuntta seuraa myös sitä, mitä kotimaisissa FCF Wrestlingissä ja SLAM Wrestling Finlandissa tapahtuu.

Kuristusjuntan kaikki sisältö on ilmaiseksi luettavissa – myös verkkolehti, joka on toistaiseksi tauolla. Sivuston tavoitteena on lisätä showpainin näkyvyyttä Suomessa sekä tarjota mahdollisimman laadukasta suomenkielistä tietoa lajin nykytilasta ja sen historiasta.

Yhteydenotto: kuristusjuntta@gmail.com

Yhteyttä voit ottaa myös Kuristusjuntan Discord-kanavalla, joka on perustettu ensisijaisesti palautetta varten.

 
100001997v_edited_edited_edited.jpg

TERVETULOA!

Täällä kirjoittaa pitkäaikainen showpainifani, joka taisi olla 11-vuotias, kun iski silmänsä ensimmäistä kertaa World Wrestling Entertainmentin tuotteeseen – SmackDowniin. Vuosi oli 2002.


Ensimmäinen suosikkini oli Atlantan vuoden 1996 kesäolympialaisten vapaapainin sadan kilon painoluokan kultamitalisti Kurt Angle, jota kannustin sählymitalit kaulassani jonkinmoista kylttiä heiluttaen, kun painijan SmackDown-otteita Subtv-kanavan välityksellä seurasin. Nyt ikää on rutkasti enemmän, ja vuosien varrella on saanut seurata myös sen nimenomaisen Kurt Anglen matkaa maailman huipulta lääkeriippuvaiseksi alkoholistiksi ja sieltä takaisin WWE:n palkkalistoille ja lopulta Hall of Fameen.

Olen seurannut showpainia ja eritoten WWE:tä jo 20 vuotta. Olen myös kirjoittanut siitä aktiivisesti melkeinpä kaikki nämä vuodet. Sitä teen yhä, jotta ehkä joku muukin innostuisi tästä kummallisesta urheiluviihteestä – ja saisi lisää ymmärrystä siitä, mistä koko lajityypissä on kyse.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja ammatiltani maakuntalehden urheilutoimittaja, ja siksi tätäkin sivustoa pyöritetään ammattitaidolla. Vaikka kyse on vain vapaa-ajan harrastuksesta ja kaikki sisältö siten luettavissa ilmaiseksi, laadusta ei tingitä. Siksikin tämä sivusto kannattaa lisätä kirjanmerkkeihin, sillä luvassa on värikäs ja mielenkiintoinen matka showpainin pariin.

Showpaini on kuljettanut minua Ruotsiin, Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin, jossa olen käynyt katsomassa WWE:n WrestleManian vuosina 2016 ja 2019. Olin myös paikalla WWE:n ensimmäisessä Suomen-tapahtumassa, joka järjestetiin Helsingin Hartwall-areenalla 24. lokakuuta 2002. Olen myös selostanut kotimaisen SLAM Wrestling Finlandin suoria lähetyksiä Ilta-Sanomissa ja toiminut niin ikään kotimaisen FCF Wrestlingin selostajana.


Paljon on tullut siis nähtyä ja koettua, mutta paljon on vielä näkemättäkin. Siitä showpainin uniikki universumi pitää kyllä huolen.

Antoisia lukuhetkiä Kuristusjuntan parissa!

– Eetu Lehtinen