AEW JA NJPW JÄRJESTÄVÄT YHTEISEN TAPAHTUMAN

21.4.2022

Yhdysvaltojen toiseksi suurin showpainipromootio All Elite Wrestling tulee historiallisesti järjestämään yhteisen maksulähetyksen Japanin suurimman promootion New Japan Pro-Wrestlingin kanssa, AEW tiedotti keskiviikkona.

Tapahtuman nimi on AEW x NJPW: Forbidden Door, ja se nähdään NHL-joukkue Chicago Blackhawksin kotihallissa United Centerissä sunnuntaina 26. kesäkuuta. Areenan kapasiteetti on 23 500 katsojaa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kolmivuotias AEW ja jo vuonna 1972 perustettu NJPW järjestävät yhteisen maksulähetyksen. Aiemmin NJPW järjesti ison yhteistapahtuman Ring of Honorin kanssa keväällä 2019. Silloin New York Cityn Madison Square Gardeniin saapui 16 534 katsojaa.

AEW:n toimitusjohtaja Tony Khan uskoo, että AEW ja NJPW kykenevät nyt tarjoamaan yhteistyönsä ansiosta sellaisia tapahtumia, joista katsojat ovat voineet aiemmin vain unelmoida. 

Oman lisämausteensa tapahtumaan luo sen areena, sillä äärimmäisen suosittu AEW-tähti CM Punk teki paluunsa showpainin pariin seitsemän vuoden tauon jälkeen nimenomaan United Centerissä viime syksynä. Nyt sama halli toimii taas historiallisen AEW-hetken näyttämönä.

"Tänä kesänä fanit voivat odottaa odottamatonta, kun kaksi häikäisevää promootiota järjestää tällaisen erityisen maksulähetyksen ensimmäistä kertaa", Khan toteaa tiedotteessa.

Myös NJPW:n johtaja Takami Ohbari kommentoi uutta tapahtumaa tiedotteessa.

"Emme ainoastaan avaa tätä ['kiellettyä'] ovea, vaan tulemme näyttämään NJPW:n aitoa strong style -ottelutyyliä tämän jälkeenkin", Ohbari sanoo.

Kielletyllä ovella viitataan siihen, että aiemmin tällä vuosituhannella isoimpien promootioiden välinen yhteistyö on ollut harvinaista, niin että tähtipainijat eivät ole voineet esiintyä eri promootioissa samaan aikaan. Tilanne on muuttunut rajusti sen jälkeen, kun AEW on alkanut tehdä valtavirrassa yhteistyötä muun muassa Impact Wrestlingin ja Ring of Honorin kanssa.

AEW järjestää ison maksulähetyksen myös sunnuntaina 29. toukokuuta, jolloin nähdään historian neljäs Double or Nothing. Sen tapahtumapaikkana toimii NHL-joukkue Vegas Golden Knightsin kotihalli T-Mobile-areena Las Vegasissa.

 

WWE JÄRJESTÄÄ ISON STADIONTAPAHTUMAN WALESISSA TÄNÄ SYKSYNÄ

14.4.2022

WWE tulee järjestämään pitkästä aikaa stadiontapahtuman Euroopassa, yhtiö tiedotti tiistaina.


Tapahtuma pidetään lauantaina 3. syyskuuta 2022. Paikkana toimii Walesin pääkaupungissa Cardifissa sijaitseva Principality Stadium, joka on muun muassa Walesin jalkapallomaajoukkueen kotikenttä.


Katsomoon mahtuu 74 500 ihmistä, ja kyseessä on Ison-Britannian neljänneksi suurin stadion.


"Se viikonloppu tulee täyttymään monenlaisista WWE-elämyksistä, joiden uskomme jättävän pitkäaikaisen muiston – samaan tapaan kuin SummerSlam 1992 Wembleyllä [Lontoossa]", WWE:n live-tapahtumien johtohenkilö John Porco sanoo yhtiön tiedotteessa.


SummerSlam 1992 muistetaan etenkin sen pääottelusta, jossa The British Bulldog voitti WWF:n Intercontinental-mestaruuden Bret "The Hitman" Hartilta 80 355 katsojan edessä.

Se onkin edellinen kerta, kun WWE on järjestänyt Isossa-Britanniassa tämän kokoluokan spektaakkelin.

"Olemme äärimmäisen ylpeitä, että WWE valitsi Principality Stadiumin isännöimään tätä suurta tapahtumaa. Se osoittaa stadionin maineen maailmanluokan tapahtumapaikkana", Principality Stadiumin johtaja Mark Williams sanoo tiedotteessa. 

Tapahtuman nimi julkaistaan myöhemmin, mutta sen vetovoima on jo selvä.

Brittiläinen The Sun -lehti uutisoi keskiviikkona, että show'hun varattiin jo liki 60 000 pääsylippua vain vuorokaudessa. Kyseessä onkin WWE:n ennätys, sillä edes yksikään WrestleMania-tapahtuma ei ole saanut yhtä räväkkää yleisöryntäystä aikaan lipunmyynnissä.

Suuri kysyntä ei tule järisyttävänä yllätyksenä, sillä Isossa-Britanniassa on intohimoinen showpainifanikunta, ja WWE kiertää siellä tavallisesti kahdesti vuodessa. Tällaisen kokoluokan tapahtuma on kuitenkin erittäin harvinainen tapaus Euroopassa.

 
 

TILAA UUTISET PUHELIMEESI

Kuristusjuntan päivittyvä ja suomenkielinen uutisseuranta löytyy Telegramista. Asenna ilmainen sovellus puhelimeesi ja liity kanavalle, niin saat notifikaation jokaisesta uudesta päivityksestä omaan laitteeseesi saman tien. Sovelluksen voi asentaa myös tietokoneelle.


Uutisten lisäksi Telegram-kanavalla raportoidaan viikoittaisten painiohjelmien tuloksia, ja siellä saatetaan järjestää esimerkiksi äänestyksiä tai julkaista eksklusiivista sisältöä showpainitapahtumista.

Joitakin valikoituja uutisia julkaistaan myös tällä sivulla, mutta suurin osa uutisista löytyy ainoastaan Telegram-kanavalta. 


Kanava on Kuristusjuntan koti.